Retningslinjer

I forbindelse med fotograferingene mine, signeres det en kontrakt med kunden.

I denne kontrakten vil det befinne seg pris, tid, dato og sted som vi har avtalt på forhånd. I tillegg til dette finnes det også et ark med noen retningslinjer jeg har satt. Dette er for å vise hva du som kunde kan forvente av meg – i forhold til bildeleveranse, betaling, markedsføring, osv.

Image
Image

Hva vil f.eks. skje dersom det skulle oppstå sykdom? Avbestille avtalt fotografering? Tap av data? Alt dette kan du lese mer om under.

Skulle det være noe annet du måtte lure på er det bare å ta en titt på oversikten over “Ofte stilte spørsmål” eller sende meg en e-post.

How it works? What is the process like?

Duis posuere turpis mauris. Donec et fringilla dui. Curabitur lacinia mattis neque et pulvinar.

Ofte stilte spørsmål Noe du lurer på?

Jeg har også samlet en rekke spørsmål som ofte blir stilt. Klikk deg inn for å se om du finner svar på spørsmålet ditt.

Markedsføring
  • I forbindelse med egen markedsføring, vil jeg veldig gjerne få be dere om muligheten til å kunne bruke bildene der hvor jeg føler det passer seg. Jeg har verken studio eller et butikkvindu hvor jeg kan stille ut bildene, derfor vil internett bli mye brukt. Bildene vil blant annet befinne seg på nettsiden (https://tomska.no/), sosiale medier (Facebook, Instagram), 500px, m.m. Bildene kan også bli brukt i form av egen reklame.
Rettigheter og bruk
  • Dere gis bruksrettighet til alle bildene dere mottar i full oppløsning. For eksempel kan dere bestille forstørrelser og andre trykksaker og dele i sosiale medier. Bruksrettighetene gjelder ikke salg eller noen annen form for kommersiell bruk. Ved publisering i sosiale medier eller lignende, skal fotografen krediteres («Foto: Tommy Skaug»).
Leveranse
  • Bildene vil bli levert digitalt i forminsket format med et vannmerke. Hvert bilde har hvert sitt unike nummer (de 6 siste sifrene). Dette er for at du/dere skal kunne gå gjennom bildene for å liste opp de bildene dere ønsker å få levert. Deretter vil dere motta bildene digitalt i fullt format, i tillegg til en liten internett-tilpasset pakke.
Betaling
  • Et ikke-refunderbart gebyr på 1 900,- (inkludert i prisen) betales ved inngåelsen av denne avtalen. Dette omfatter Fotograf Tommy Skaugs dedikerte arbeid, tid og talent brukt på økten; før, under og etter. Dette inkluderer ikke eventuelle etterbestillinger for redigering av enkelte bilder.
  • Før bildene gåes gjennom og behandles, skal hele beløpet være betalt. Det vil ikke bli gjort noe mer arbeid før dette er i orden.
  • Vanligvis sender jeg ut faktura, men dersom det er ønskelig å betale via Vipps, så gi beskjed om det. Merk betaling med navn og jobbnummeret som befinner seg på kontrakten (f.eks. «J000031).
Sykdom/fravær
  • Dersom sykdom eller annet skulle hindre Tommy i å kunne fotografere som avtalt, vil kjøpesummen refunderes eller en ny fotografering skje kostnadsfritt dersom det er et mulig alternativ.
Tapt, mistet, ødelagt data
  • Tommy behandler, transporterer og oppbevarer bilder og data med største omtanke, men skulle det usannsynlige skje at bildene blir tapt, stjålet eller ødelagt vil kjøpesummen refunderes eller en ny fotografering skje kostnadsfritt dersom det er et mulig alternativ.